torsdag 23 september 2010

Väkomna, 3573 nya Pirater!

Mycket har sagts om valresultatet, men nu när den noggranna räkningen av riksdagsröster är färdig konstaterar jag en sak: minst 3573 personer röstade på Piratpartiet som aldrig röstat på oss förut i ett riksdagsval. Jag vill bara ta tillfället i akt och hälsa er välkomna!

För, en sak är klar: varje enda en av dessa 3573 röster gör att valresultatet känns mer positivt. Även om många hade hoppats på ett bättre resultat, så är är det just tack vare er vi inte har samma tunga läge som de andra två större partierna i gruppen övriga, som båda tappat tio-tusentals röster.

Ni 3573 personer har gjort stor skillnad för min motivation att kämpa vidare för Piratpartiet, och det finns säkert fler av mina kollegor som känner samma sak. Om målet med era röster var att få kampen mot storebrorsamhället och framtidsfientliga lagar att gå vidare, så ska ni känna att era röster var mycket välplacerade. För utan röster är det inte många som orkar driva en sådan här kamp.

Varmt välkomna allesammans. Jag önskar jag kunde krama om varenda en av er.Utifall att några av er är nyfikna på vår rörelse, men inte hittat in i den ännu, så samlar jag några användbara länkar här under:

  • En central punkt i Piratpartiets intern- och externkommunikation är Piratpartiet Live! som löpande samlar de flesta relevanta blogginlägg kring partiets aktiviteter.
  • För att diskutera politik, idéer och annat så finns vårt forum här. Det är dock inte vår mest aktiva kanal, så var beredda på att respons kan dröja lite. Våra årsmöten hålls även i detta forum. Den mest aktiva delen är kategorin Nyheter, som postar nyheter som på något sätt berör Piratpartiet. Dessa skickas också ut på Piratpartiet Live!
  • Mer direkt kontakt med Pirater får man genom att hoppa in i vår chatt. Om man har en mer direkt fråga kan man prova "Piratsupport."
  • >Olika typer av informationsmaterial och annat finns på vår wiki.
  • I övrigt kan jag rekommendera Twitter. Det är förvånansvärt lätt att kommunicera med andra pirater med twittermedelanden som använder en @-tag. Själv är jag pirattino på Twitter.
  • Piratpartiet har också en egen Youtube-kanal. Och så finns vi på Facebook.
Om jag glömt någon bra kanal, lämna gärna en kommentar.

2 kommentarer:

morr sa...

Jag håller med. Även om valresultate känns VÄÄÄÄLDIGT tungt...

För de som röstat på oss och valt att bli medlemmar kan man nämna skype, jag vet inte riktigt hur man länkar och så, men kolla med din kommunledare. Samt Pirateweb.net för nytillkomna funktionärer.

Anonym sa...

Ja en kram vore inte fel för det känns jäkligt tungt att det inte gick bättre. Vem vare som facking rösta?
Men det teknokratiska kungadömet är orubbat =) Sharing is caring.