måndag 23 augusti 2010

Gudrun vs. Åkesson

Yonkoma är en urspungligen japansk "humorserietyp" med fyra vertikala paneler, vilken har blivit väldigt populär för olika parodier på Internet. När jag tittade på Gudrun och Åkessons debatt igår så fick Gudruns ansiktsintryck mig att tänka på åtskilliga sådana jag sett... Så... utan vidare kommentarer:


Notera: 1) bilderna är ifrån SVTs agenda, ägs av SVT, och används här i en parodi åberopande den Svenska citaträtten i upphovsrättslagen §22. 2) Serien ovan är ett oseriöst skämt och ska inte tolkas seriöst på något sätt, jag håller helt med Schyman i att ojämlikheten mellan män och kvinnors löner är en skam som måste åtgärdas. Replikerna ovan yttrades inte under debatten. 3) Mitt arbete med att arrangera bild och text licensieras under CC0.

Kopiera gärna och sprid vidare!

Några relevanta blogglänkar: SchymanBeelzebjörn

2 kommentarer:

Beelzebjörn sa...

Gudrun är otäckt effektfull med den där minen i nedersta rutan. hon har rätt kul mimik öht.

... Det har iofs Åkesson med, fast kul på ett annat sätt. ^^

Tino sa...

Ha ha, precis! Det var just när jag såg den minen jag fick idéen till en sådan här serie. Hon har väldigt explicita ansiktsuttryck. Åkesson var mycket stelare, i princip alla rutor jag klippte såg likadana ut...