lördag 21 augusti 2010

Tvära kast

Oj.

Sedan PP gick ut med sitt samarbete med wikileaks så har jag liksom varit lite orolig över hur detta skulle uppfattas. Wikileaks har ju gjort många insatser för 'whistleblowers' sedan långt tillbaka, men publiceringen av afganistandokumenten har ju ändå mött kritik här och var, så det var inte helt självklart för mig hur det hela skulle tas emot. Men resultatet var överraskande positivt, med endast ett fåtal protester och en och annan varnande röst.

Men... plötsligt dyker detta upp. Expressen rapporterar att Julian Assange är misstänkt för våldtäkt och ger lite olika mer eller mindre lösryckta detaljer. Det är tydligt att det inte är läge att ryckas med i spekulationer åt något håll utan bara konstatera att det fortfarande ibland kommer en och annan nyhet som får en att spärra upp ögonen. Eller, som någon så kort och elegant uttryckte det i första kommentaren till nyheten i Piratpartiets forum: "WTF? Det där var oväntat.".

Oavsett vad som har hänt så är det här en nyhet som kommer vara full av tragedi för alla inblandade. Men det kommer ju bli ... intressant... att se vilken form mediaövervakningen tar.

Andra: Zacs åsikter på ett fat

Uppdatering: Tydligen är han inte längre misstänkt [Åklagarmyndigheten, Aftonbladet, Expressen, DN, SvD]. Det gick fort. Men tydligen kvarstår vissa av anklagelserna (bl.a. sexuellt ofredande). Också, Anna Troberg svarar bra i SvD på hur (de nu hävda) anklagelserna inte påverkar Piratpartiet och Wikileaks.

1 kommentarer:

Rabattkoder sa...

Kupongerna.se letar upp och publicerar rabattkoder och erbjudanden över internet.