onsdag 4 augusti 2010

Konsten att missförstå PPs valmanifest, del 2

På Expressens opinionsblogg postar Forssberg en followup med anledning av reaktionerna på sin ledare igår. Det är inte så att han direkt bemöter den högst relevanta kritiken mot ledaren; han mest repeterar/förtydligar kritiken mot att valmanifestet använder ett par meningar av "lagtext"-lik prosa för att konkretisera i vilken riktning PP vill ta lagstiftningen.

Jag postade just följande kommentar:
Så PPs uttrycker i sitt valmanifest en "vision att sätta emot ett invecklat problem" i form av några lag-prosa-liknande meningar, men som inte utgör ett färdigt juridiskt lagförslag? Det är ju verkligen upprörande. Tur då att de andra partierna står på kö med sina välformulerade lagförslag för att bli av med rötan i informationspolitiken /sarkasm. Denna "kritik" mot piratpartiet backas sedan upp med ett par bloggkommentarer ifrån Falkvinge som inte är speciellt farliga, om man inte läser dem med avsikt att missförstå.

Den rationella tolkningen av Forssbergs irrationella kritik mot piratpartiet är att han klamrar sig fast vid minsta "fel" han kan hitta för att slippa konfrontera sin alltmer motsägelsefulla politiska identitet inom en höger som rör sig iväg ifrån de liberalistiska ideal han håller högt, och istället blir allt mer konservativ. Forssberg, det är dags att du tar itu med din inre ideologiska konflikt. Låt piratpartisten i dig komma ut.
Magnihasa har skrivit roligt och tänkvärt om uppföljaren (se först Magnihasas kommentar på originalkrönikan.)

5 kommentarer:

Tino sa...

Test comment.

Tino sa...

rartino Testar mera.

Tino sa...

Testar igen
flattr: rartino
Yep

Tino sa...

Test99
[flattr:rartino]

Tino sa...

Tino testar igen.

Detta är kul.

[flattr:rartino]